12 augusti 2018
17:00

Carlstad FC

Referat: Värmlandsbro SK U - Carlstad FC

Höstsäsongen startade med match mot Värmlandsbro U. Efter 2-2 hemma mot Värmlandsbro i premiärmatchen, och förlust mot Åtorp 2 i vårsäsongens sista match var CFC sugna på en vinst. Vi startade som följer:

Lang

CFC inledde lite svajigt men tog sucessivt över spelet. Även om vi hade kört träning under sommaren märktes det att det var ett tag sedan vi körde match. Vi matade på med chanser mot Värmlandsbro och i den 16:e minuten blev Olsäter neddragen i straffområdet. Han lade själv straffen a'la Grankvist/Harry Kane i högra nättaket. Strax efter gjorde Patrik mål efter ett pass/skott från Honar som studsade fram till en friställd Patrik som slog in 2-0 med benskyddet. Mplet bokfördes som ett "turmål" av domaren. Honar hann i denna vevan också med ett ribbskott.

Vi fick dock inte riktigt igång vårt fina CFC-rull med spelvändningar, utan vi spelade ofta svårt i djupled. I sista kvarten av första halvek hamnade vi i en riktigt dålig period när vi bjöd Värmlandsbro på flera chanser och var nedpressade på egen planhalva. Värmlandsbro nickade in 1-2 och vi gick till paus med inställningen att vi borde kunna snäppa upp spelkvaliten 200%.

I andra droppade Aram ner på mittfältet och vi tog kommandot igen. Aram gjorde 3-1 i 48:e minuter på pass av Patrik och initiativet var vårt genom andra halvleken. Anton bland annat kom till fina inläggslägen och Olsäter missade ett superläge när han nickade utanför med öppet mål en meter från mål. Även Patrik hade ett fint nickläge, och jag tror vi hade ett långskott i ribban också. Värmlandsbro hade vissa spelare som skapade chanser så dom stack upp då och då, men det var Aram som skrev slutresultatet till 4-1 i matchens sista minut med en riktigt pärla - ett långskott från 25 meter som for som en projektil utan båge nästan rakt i krysset. Perfekt med ett genrep inför Slottsbron matchen, kändes som CFC behövde en genomkörare för att komma i matchform igen.